perjantai 8. heinäkuuta 2016

Paperia, lautaa, maaliaKesäloma alkoi ja uurastus jatkuu väentuvalla! Tällä viikolla olemme maalanneet, paperoineet ja naulanneet kattolautoja paikalleen. Talkooväkeä on ollut myös puutarhatöissä leikkaamassa lehmusten juuriversoja ja raivaamassa turhankin runsasta syreenikasvustoa tien laidassa. Pienin talkoolainen on kirmannut ympäri tonttia, jatkanut raakojen marjojen syömistä, potkinut palloa, vilkuttanut ohi ajaville traktoreille ja huitonut krokettimailalla. Kukkaan puhjenneet rypsipellot talon lähistöllä ovat tarjonneet kauniit puitteet puuhastelulle.Oma projektini on sisäkattojen maalaus, jossa ei loppua näy. Olen nyt maalannut tuvan katon yhteen kertaan (ja ensin lakannut oksanpaikat ja kitannut turhia koloja) ja myös eteisen katon kertaalleen. Ville on paperoinut kylpyhuoneen ja saunan yläpohjaa vintiltä käsin, mikä osoittautui melko työlääksi sähkövetojen jälkeen. Siivosimme myös valtavan määrän roskaa laatoitustyömaan jäljltä ja lajittelimme kuorman tunnontarkasti jäteasemalla. Kierrätys on mielekästä - siitä tulee hyvä mieli ja kukkarossakin se näkyy.
Surullisia uutisiakin on: viime syksynä istutetut omenapuun taimet ovat ilmeisesti kuolleet. Talvi oli liian ankara ja syksyllä niitä verottivat myös peurat. Ennen talven tuloa ne olivat kuitenkin vielä elossa. Masentavaa, mutta ei auta jäädä tuleen makaamaan - on kai istutettava uudet puut. Huomasin, että myös vanhat omenapuut ovat kärsineet menneestä talvesta. Nuorin puu, joka normaalisti notkuu omenia, on jäänyt ilman satoa.

Omenapuista huolimatta on ollut ihanaa viettää lomaa pitkien kesäpäivien valosta, lintujen laulusta ja kauniista luonnosta nauttien - rentouttavaa heinäkuuta!

Ville kirjoittaa seuraavaksi uudesta muovittomasta tuulensuojapaperista, jota testasimme tuoreeltaan.

Tuovi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti