maanantai 20. kesäkuuta 2016

Enää kiuas ja vesipata puuttuvat
…paitsi ehkä vähän muutakin vielä uupuu, kuten lauteet.  Mutta uuden väentuvan sauna alkaa olla jo hyvällä mallilla. Laatoittaja on saanut saunan lattian laatat paikoilleen, saumaus on kuitenkin vielä tekemättä. Hirren alapintaan, aivan laatan ylle, asennetaan tippalista. Ylös katonrajaan tulee vielä katto- eli holkkalista. Toisin sanoen tekemistä riittää ennen ensimmäistä saunomiskertaa.Itse sahasin ja naputtelin viikonloppuna saunan sisäkattolautoja paikoilleen. Sahautimme Arolan Höyläämöllä 28 x 145 mm:n höylättyä kuusilautaa, jotka naulasin kattoon lomalaudoituksena. Tuloksena oli siisti ja toivottavasti myös aikaa kestävä katto. Alemmat laudat saatoin onneksi kiinnittää naulaimella, mutta päällimmäiset löin kiinni käsin neljän tuuman nauloilla. On aina yhtä suuri ilo lyödä isoja nauloja kattoon. Seuraavaksi pitää vielä käydä naputtelemassa kaikki naulojen kärjet yläpuolelta syrjälleen ja paperoida katto ullakkotilasta käsin. Eristepurut tulevat viimeiseksi suoraan paperin päälle.Laatoittaja on aloittanut myös kylpyhuoneen laatoitusta. Seinään tuli valkoista laattaa tiililimityksellä. Laattojen välit saumataan lopuksi valkoisella. Lattialle tulee vaaleaa kuusikulmaista laattaa ja väliin pienempiä tummia neliöitä.

Kesäloma lähestyy, samoin sille aikataulutetut rakennustyöt. Niistä lisää myöhemmin.

Ville

2 kommenttia:

 1. Löysin bloginne hiljattain ja olen varsin lumoutuneena sitä lueskellut. Kun en tiedä oletteko jo padan saunaanne hankkineet niin vihjaan teille kätevästä systeemistä joka meillä on käytössä.
  Teuva-keitin johon saa myös kierukan kiertämään padan löaitoja sisäpuolelle ja näin sekoittajan kautta vettä suihkusta, tai hanasta tai mikä ettei padan kraanastakin. Ei tarvita ihmellisiä konsteja eikä virityksiä ja lämmintä vettä saa suihkusta ihan kuin missä tahansa. Erikoisesti arvostan sitä etteivät lapset polta itseään, kuten suortaan padasta kousalla kuumaa vettä kauhoessa saattaapi käydä.
  Vesipata on myös energiatehokas ja kestävä ja helppo nuohota. Sen voi kantaa vaikka ulos perusteellista nuohousta varten.

  VastaaPoista
 2. Kiitos ja tervetuloa lukijaksi! Olemme kyllä jo valinneet padan mallin. Mutta tuo mainitsemasi vaikuttaa kyllä monikäyttöiseltä ja kätevältä laitteelta.

  Ville

  VastaaPoista