sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Lauteiden viimeistelyä


Sain helmikuun aikana uuden väentuvan saunan lauteet hyvään vaiheeseen. Pari peitelautaa on vielä ruuvaamatta paikoilleen ja lauteiden eteen tuleva porraspenkki on toki vielä työn alla, mutta muuten lauteet ovat valmiina. Eräs blogin lukija arveli tammikuisen postauksen kommentissa lauteiden jäävän liian mataliksi saunan korkeuden suhteen. Itse asiassa korotinkin lopulta laudetasoja noin 20 senttiä ylöspäin. Tähän oli parempien löylyjen tavoittelun lisäksi syynä se, että ylälauteella istuessa pystyisi samalla katselemaan maisemia ikkunasta. Alkuperäisillä koroilla ikkunasta olisi näkynyt vain taivasta.



Vaikka laudetyöt etenivät kohtalaisen hyvin, tuli eteen myös muutamia mutkia: ensin "hajosi" kääntöpyörösaha ja vähän ajan kuluttua siitä savusi ruuvinväännin. Luonnollisesti työkalupakissa ei sattunut olemaan oikealla kannalla varustettua perinteistä ruuvimeisseliä ja koska oli sunnuntai, ei rautakauppakaan ollut auki. Vaikka sainkin ruuvit paikoilleen, en ehkä toista kertaa ala vääntämään niitä kiinni järeällä hirsiporalla :) Mutta tulipahan sekin kokeiltua... Myöhemmin onneksi selvisi, että saha oli sammunut ylikuumentumisen eston laukeamisen vuoksi, ja se korjaantui yhdellä kytkimen painalluksella. Kyseinen kytkin on tosin hyvin piilotettu, eikä käyttöohjeita sattunut sillä reissulla olemaan mukana. Ruuvinväännin hajosi sen sijaan lopullisesti.

Tavoitteena olisi, että pääsisimme kokeilemaan saunaa viimeistään pääsiäisenä. Sitä ennen täytyy saada vielä kiuas ja vesipata hankittua ja asennettua paikoilleen.

Ville

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti