sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Kaapin paikka

Kaapin yläosassa oleva kukkakoriste


Olemme ryhtyneet vähitellen kartuttamaan vanhojen huonekalujen varastoamme. Talossahan ei hankintahetkellä ollut juuri mitään huonekaluja, mikä on tietysti harmillista, mutta toisaalta melko ymmärrettävää - talo oli ollut pitkään asumattomana ja moni tietysti haluaa kerätä sukunsa irtaimiston parempaan talteen. Tiedämme kuitenkin 1900-luvun alussa tehdyn inventoinnin perusteella, mitä missäkin huoneessa on ollut ja nähneetkin osan kalusteista niiden uusissa kodeissa. Nyt on siis vain etsittävä uudet kalusteet vanhassa hengessä!

Kaappi löysi paikkansa väliaikaisesti kotoamme ja siirtyy myöhemmin "kesähuvilalle".
Aloitimme vaatekaapeista: hankimme henkarikaapin Fasetista Lahdesta. Se on kotoisin joko Tanskasta tai Baltiasta ja varmaankin 1900-luvun alkuvuosikymmeniltä. Suomalainen se ei kuitenkaan ole, sen näkee koristetyylistä. Kaappi on säilynyt alkuperäisessä kunnossa ja sisälläkin on neliskulmainen vaatetanko jäljellä - ei ehkä maailman kätevin suhteessa pyöreisiin henkarikoukkuihin. Ajattelimme lisätä sen vierelle uuden pyöreän tangon, jotta käyttö olisi helpompaa.


3 kommenttia:

 1. Kaappi on kaunis koristeineen ja muutenkin.
  Onpa hyvä, että löytyy tällaisia aitoja kalusteita. Ovatkohan ennen henkarit olleet kulmikkailla koukuilla varustettuja :)

  VastaaPoista
 2. Ihana kaappi, kade olen (ja myös noista hirsiseinistä).

  VastaaPoista
 3. Kiitos, kiitos. Kuvat on vähän sumuisia, kamera hajosikin sitten tuon jälkeen, mutta nyt on hankittu uusi. Kivaa laittaa pian tänne sillä otettuja laadukkaampia kuvia :-)

  VastaaPoista