keskiviikko 1. elokuuta 2018

Ikkunalistojen laittoa ja värikokeiluitaKun huopakattotyömaa on päärakennuksessa edelleen kesken, olemme itse koettaneet edistää muita keskeneräisiä projekteja. Tuovi on maalannut uuden väentuvan katoksen puuosia Uulan Roslagin mahongilla ja itse olen keskittynyt heinäkuun loppupuolella päärakennuksen vanhemman osan puuttuvien ikkunoiden koristelistojen valmistukseen ja kiinnittämiseen paikoilleen. Kiinnitin samalla vieraskuistin viimeiset puuttuvat ikkunalistat paikoilleen.Olemme jo aikaisemmin kokeilleet kahta eri pellavaöljymaalin sävyä päärakennuksen ikkunoiden koristelistoihin: tummaa englanninpunaista, rautaoksidinpunaista ja nyt vaaleaa englanninpunaista. Viimeksi mainittu vaikuttaisi meidän mielestämme olevan tarpeeksi lähellä alkuperäistä sävyä, väriltään raikasta ja lämpimänpunaista. Ostimme ensin pienen purkin vaaleaa englanninpunaista Ottossonin maalia Domus Classicasta. Se vaikutti kokeilun jälkeen hyvältä sekä sävyn että maalattavuuden puolesta, joten ostimme sitä hieman isomman purkillisen.Keli on ollut lievästi ilmaistuna haastava maalaamiseen(kin), mutta olen yrittänyt edetä siinä varjon puolella niin, ettei kuivuva maali joutuisi heti suoraan auringon porotukseen. Maalikin muuttuu tässä säässä helposti turhan juoksevaksi. Kesäloma on vain kerran vuodessa, joten joskus täytyy vähän tinkiä täydellisistä olosuhteista.

Olen kattotyömaan telineiltä käsin pystynyt maalaamaan myös osan vanhemman osan haukkaikkunoista, joihin muuten olisi vähän hankala päästä helposti käsiksi. Maali riitti tällä kertaa etupihanpuoleisiin ikkunoihin, takapihan osalta jatkamme hieman myöhemmin tätä työtä.

Katon osalta ovat jäljellä vielä noin kolmasosa kaistalistojen naulaamisesta, piippujen ylösvedot sekä harjalle päällimmäiseksi tulevat kaistat. Vieraskuistin punahuopaisen katon päällystän mustalla itse jossain sopivassa välissä ja säässä.

Ville

3 kommenttia:

 1. Nuo punaiset yksityiskohdat on hienot. Tällä kelillä maalaaminen on ollut haastavaa mutta kuten sanoit, kesäloma ei keliä katso, itsekin olen mennyt varjon puolella niin on jotenkin onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näin se on. Talossamme on aikakauden mukaisesti aika rohkea kontrasti vaalean perussävyn ja punaisten koristeiden kesken. Mutta juuri tuosta kontrastista olemme ajan myötä alkaneet pitää kovasti, eikä sitä ole tulevaisuudessakaan tarkoitus pehmentää.

   Poista
 2. Meillä tehtiin viime kesänä kattotyöt. Samalla myös maalattiin talon ikkunalistat. Käytettiin myös pellavaöljymaalia. Ihan ikkunalistojen maalaus tuo yllättävän freesin ilmeen. https://www.sunkatot.fi/tyonaytteet

  VastaaPoista