perjantai 18. tammikuuta 2013

Kuistin kautta


Kuistin sisätyöt ovat olleet pitkällinen projekti, jota olemme jatkaneet aina kun muuta kiireisempää ei ole ollut. Joululomalla saimmekin urakkaa melkoisen matkan eteenpäin: seinät ja katto alkavat olla viimeistä silausta vaille paikoillaan.


Olemme koonneet kuistin vanhoista purkulaudoista, jotka purkamisen yhteydessä numeroitiin tarkasti. Sovittelemista työ on silti ollut, mutta yllättävän vähällä uudella materiaalilla on selvitty. Ylä- ja alalaidat siistitään listoilla, jotka nekin ovat vanhaa tavaraa.


Kuistin talonpuoleinen päätyseinä on ollut ilman laudoitusta. Hirsiseinän päällä on ollut pinkopahvi ja muutama tapettikerros. Tapetteja emme varmaankaan laita enää - mietimme, onnistuisiko hirsiseinän jättäminen näkyviin.Kuvassa hirressä näkyy kosteutta, kuivana seinä on harmaa savirappauksen johdosta. Oven reunoissa näkyy myös vanhan pinkopahvin riekaleita, joissa on
reippaan turkoosi maali.
Ruskeanpunainen, vaaleanpunainen ja kirkas turkoosi  ovat olleet kuistin sisäseinien väritys eri aikoina, ennen tapettiaikoja. Katossa on useampi valkea maalikerros. Emme ole vielä päättäneet, millä värillä seinät tällä kertaa maalataan. Kattoon valkea varmaankin sopii edelleen.


17 kommenttia:

 1. Meilläkin kuistin värit on olleet turkoosi ja ruskeanpunainen. Onkohan noihin väreihin joku tietty syy?

  VastaaPoista
 2. Sinisävyisiä maaleja on pidetty kärpäsiä ja hyttysiä karkottavina - en tosin tiedä, miten hyvin tämä pitää paikkaansa. Sen sijaan vaaleanpunaisen tai punaruskean osalta en tiedä...

  VastaaPoista
 3. Hommaa riittää - mutta näiin ulkopuolisen silmin näyttää yksinomaan mielenkiintoiselta : )

  VastaaPoista
 4. Kuistin ikkunat ovat tavattoman kauniit!

  VastaaPoista
 5. Hieno juttu, olette jaksaneet irrotella vanhat laudat ja laitatte ne uudestaan paikoilleen. Kuistin vanha tunnelma säilyy ihan eri tavalla kuin jos olisitte vaihtaneet sisäpuolen materiaalit uuteen. Upea kuisti tulee!

  VastaaPoista
 6. Kiitos, onhan tämä tietysti melkoista askartelua, mutta toisaalta myös kätevää käyttää vanhat materiaalit niin säästyy uusien hankkimiselta :-)

  VastaaPoista
 7. Eksyin tänne sattumalta. Teillä on ihana rakennusprojekti menneillään. Mekin remontoidaan meidän 40-luvun taloa pikkuhiljaa, perinteitä kunnioittaen. Siksi olen googlannut ympäri ja etsinyt "kohtalotovereita". Tsemppiä ja teitä tulen seuraamaan! :)

  VastaaPoista
 8. Hauska kuulla, talon hankinnasta on tosiaan jo neljä vuotta ja työt eivät tunnu tekemällä vähentyvän :-)

  VastaaPoista
 9. Hienolta näyttää ja lopputulos varmasti palkitsee kun vaan jaksaa käyttää wanhaa aitoa tavaraa missä voi. Sielun silmin voi jo nähdä valmiina, vain höyryävä kahvikuppi ja kesäaamu puuttuu :)

  VastaaPoista
 10. Blogissani on sinulle tunnustus.

  VastaaPoista
 11. Kiitokset Pilville tunnustuksesta! Ja kiitos myös Wanhan Wallankumoukselle kannustuksesta kuistin suhteen - kesäisiä kahvitteluja odotellaan...

  VastaaPoista
 12. Wau! Upea talo ja aivan mahtava blogi! Tulin tänne ihan vahingossa, kun nettiä selailin. Täytyy laittaakin omaan blogiin suosikkiluetteloon talteen, jotta löydän tänne uudestaankin, koska aiheet liippaavat niin läheltä omia kiinnostuksen kohteita :) Mukavaa sunnuntaipäivää!

  VastaaPoista
 13. Kiitos! Tätä blogia on kiva pitää ja samalla tulee mietittyä asioita aina eri näkökulmista kun niistä myös kirjoittelee pelkän tekemisen sijaan. Tervetuloa mukaan!

  VastaaPoista
 14. Hei, ihana seurata tätä blogiasi! Muutama kysymys/toive: Olisiko sinulla yhtään kuvaa, jossa näkyisi se kaunis harmaa lattia ja tapetti samaan aikaan? Minkäväriseksi maalaatte väliovet? Millainen lämmitysjärjestelmä teillä on? Meillä on samantyyppinen "juna"-mallinen talo, ja olemme laittaneet sähköpatterit, mutta tarvitaan lisäksi puulämmitys, mutta haasteeena on pitkänmalinen rakennus ja se että on vain yksi hormi. t. Anneli

  VastaaPoista
 15. Hei Anneli! Paljon hyviä kysymyksiä! Kaivelen sinulle pian arkistoistamme sopivan kuvan kamarista.

  Väliovet varmaankin paikkamaalataan valkeiksi. Ne ovat nyt valkeita ja maali on melko hyvässä kunnossa. Alla on useampi kerros ja sieltä löytyy myös vaaleanvihreää. Valkea kuitenkin tuntuu meistä parhaalta.

  Lämmitys tulee pelaamaan kaakeliuuneilla ja toisessa päädyssä on pari pönttöuunia ja keittiössä iso leivinuuni-hella. Emme toistaiseksi haaveile talviasumisesta, joten puulämmitys riittää meille. Irtopatterit (sähkö) ja mahdollisesti kaasupolttimella toimiva lämmitin ovat myös vaihtoehtoja. Kaasulämmitin on muuten tosi tehokas!

  Talossa on kolme hormia ja yhteensä yhdeksän uunia. Vintillä on välillä melkoisia vaakavetoja, joilla on päästy tuohon kompaktiin kolmeen savupiippuun. Piippujen määrähän vaikutti aikanaan verotukseen, muistelen näin.

  VastaaPoista
 16. Löysin blogiisi perinnerakentamisblogeja etsien. Ihana talo teillä ja kauniit kuistin ikkunat. Täytyypä lukea tarkemmin mitä olette jo talossa tehneet. Hirmu kiva idea tuo kunnostuskohteiden jaottelu tilojen mukaan. Tekee blogistasi selkeän ja löytyy helposti tietoa. Kunnostamme Hemmalla mansardikattoista pikkutaloa 1890- luvun lopulta.

  VastaaPoista
 17. Kiitos, kiva kuulla! Täytyykin käydä pian tekemässä uusi blogipäivitys pääsiäistalkoista... Onnea ja energiaa myös teidän projektiin!

  VastaaPoista