sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Ovet paikoillaan




Kolme kierrätysovea on nyt paikoillaan väentuvassa: tuvan, kamarin ja kylpyhuoneen ovet. Kerroin aiemmin hankkineemme vanhoja ovia Metsänkylän Navetalta. Sen jälkeen ovet olivat Hattulan Ikkuna- ja Oviverstaalla kunnostettavina. Ne saivat puupaikkoja, kylpyhuoneen oveen kitattiin uudet vedetyt lasit ja ovet pohjamaalattiin. Tämän jälkeen kului kotvasen aikaa kun ihmettelimme, millaiset painikkeet ja lukot niihin laitettaisiin. Puuseppä Valtteri Lindblad asensi ovet valmiiksi kuluvalla viikolla.



Ovissa oli joitakin vanhoja osia jäljellä, jotka hyödynsimme. Lisäksi tilasimme uusia osia Domus Classicasta. Uudet oven painikkeet ovat Ellen-mallia, joka on lähellä vanhoja. Lukot ovat puolestaan Björkbodaa, joita saa Rakennusapteekista. Kylpyhuoneen oveen tuli lisäksi pintalukko vihreällä ja punaisella symbolivärillä varustettuna. Kaikissa ovissa on avaimet, joilla ne saa tarvittaessa lukkoon molemmilta puolilta.



Sitten onkin jäljellä enää valmiiksi maalaaminen, joka varmaan on minun töitäni joskus myöhemmin. Nostamme ovet vielä hetkeksi tieltä pois, jotta eivät kolhiinnu työmaan melskeissä. Seuraavaksi vuorossa on kylpyhuoneen, saunan ja eteisen laatoitustyö.

Tuovi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti