maanantai 2. marraskuuta 2015

Väentupa sai ovet ja ikkunat

Kuva: Valtteri Lindblad

Väentupamme ilme muuttui tänään paljon, kun uudet ovet ja ikkunat löysivät paikkansa. Puusuutari Jari Lehtonen ja puuseppä Valtteri Lindblad asensivat ne paikoilleen. Tai oikeastaan vain osa niistä on uustuotantoa: ikkunanpokista yli puolet on vanhoja ja kunnostettuja, pariovista ulommainen pari on vanha ja niiden sisäpuolelle asennetut lämpöovet teetettiin uusina.

Kuva: Jari Lehtonen


Vanhat peiliovet ovat peräisin turkulaisesta kaupunkitalosta. En tiedä, ovatko ovet ihan ne perinteisimmät vanhaan maalaispihaan, mutta ne olivat meistä hienot ja ehkä välillä voi vähän revitelläkin valinnoissa. Vanhat ikkunat puolestaan ovat puretusta maalaistalosta. Ikkunamallin valinta ei ollut sekään ihan helppoa. Arkkitehti Pekka Saatsin valitsema malli edustaa 1930-40-luvun tyyliä ja ajattelimme sen sopivan pihaamme. Väentupa saa näyttääkin hieman uudemmalta tulokkaalta kuin muut rakennukset. Valtteri Lindblad on vastannut vanhojen ikkunoiden ja ovien kunnostuksesta sekä uusien rakentamisesta.

Kuva: Jari Lehtonen


Vanhan kunnostaminen on kyllä aina yhtä ihmeellistä - ulkonäkö muuttuu niin radikaalisti. Kunnostaminen kannattaa! Ja totta kai välillä voi antaa olla kunnostamattakin ja nauttia kuluneen pinnan patinasta.

Väentuvan rakentamisessa on ollut ehkä hauskinta kierrättäminen: vanhojen osien etsiminen ja sovittelu kokonaisuuteen. Työlästä se on, mutta lopputulos palkitsee.

Tuovi


10 kommenttia:

 1. Todellakin lopputulos palkitsee. Upeat ikkunat ja vielä upeammat ovet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ovien ja ikkunoiden myötä talo näyttää taas hiukkasen valmiimmalta :-)

   Tuovi

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti jo ensi kesänä päästäisiin sinne asustelemaan.

   Tuovi

   Poista
 3. Upealta näyttää! Minulla on myös varastossa tuollaiset lasipariovet. Ajattelin itse kunnostaa ne kesäkeittiön oviksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä tuleekin varmasti hienot ovet kesäkeittiöön. Pariovissa on sellaista jännää juhlallisuutta kun nykyään niitä näkee vähemmän uudisrakennuksissa.

   Tuovi

   Poista
 4. näyttää pienen hiljaisen kylän juna-asemalta

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommentista - pieni ja hiljainen kuulostaa oikein hyvältä näin työviikon päätteksi :-)

  Tuovi

  VastaaPoista