keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Hirsirunko pystyssä

  Uuden väentuvan hirsirunko alkaa viimein olla pystyssä. Tänään Silon Piilukirveen tekijät asensivat viimeisiä väliseinähirsiä pakoilleen. Sen verran viivytystä tuli vielä, että kattotuolien asennus siirtyi ensi viikon puolelle. Ensi viikon aikana aloittaa työmaalla myös muurari, joka tulee tekemään osan märkätilojen väliseinistä ja piipun paikoilleen. Tiiliset väliseinät on tarkoitus kalkkirapata hieman myöhemmin.
Tänään oli työn alla myös rakennustelineiden kokoaminen, joita tarvitaan sekä kattotuolien asennukseen että vesikaton tekoa varten. Rakennustelineiden parissa työskenteli Puusuutari, joka aloittaa ensi viikolla huopakaton tekemisen.

Ville

12 kommenttia:

 1. tosiaan hieno juttu - onnea, komealta näyttää!

  VastaaPoista
 2. Siitä tulee hieno. Toivottavasti itse ehditte myös paikan päälle nauttimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuossa vielä itsellekin töitä riittää, varsinkin sisätiloissa. Ja sellainen työhän on pelkkää nautintoa...

   Poista
 3. Hieno juttu, etenkin saada katto päälle jo ekaksi talveksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasi kyllä mennä tiukille, mutta toivotaan, että katto valmistuu aikataulussa. Sitten ollaan jo hyvässä vaiheessa talvea ajatellen.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Vanha hirsi ja maalaismaisema sopivat kyllä täydellisesti yhteen.

   Poista
 5. Mikä on väentuvan tilanne tällä hetkellä? Oletteko ehtineet syystöitä tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väentuvan vesikatto valmistui juuri ja muurauksetkin on tehty, yritämme taas pian kirjoitella rakennustyömaan kuulumisia. Syystyöt ovat nyt jääneet vähemmälle, pihaakaan ei ole ehtinyt haravoida, mutta onhan tässä vielä jonkin verran aikaa. Jonakin vuonna haravoin joululomalla lehtiä kun lunta ei vaan tullut :-)

   Tuovi

   Poista