maanantai 1. kesäkuuta 2015

Vanhat peiliovet uuteen kotiin

Pihaan vähitellen nousevan uudisrakennuksen sisäovet ovat olleet työlistalla jo jonkin aikaa. Ryhdistäydyimme tässä asiassa ja kävimme valitsemassa ovet Metsäkylän navetalla. Vaikka vanhoja rakennusosia on kätevää selailla verkosta, näkee kuitenkin mittasuhteet ja kunnon aina parhaiten paikan päällä.

Valitsimme kolme peiliovea, joissa oli samaa muotokieltä peileissä. Kylpyhuoneeseen ei tule ikkunaa, joten sinne tulee ikkunallinen ovi, joka tuo päivänvaloa eteisen kautta. Ensin ajattelimme, että ikkuna olisi vain yläosassa ja siihen laitettaisiin sitten verho näkösuojaksi. Navetalla kuitenkin ihastuimme yllä näkyvään oveen, jossa on kaksi kapeaa, mutta korkeaa ikkuna-aukkoa. Nähtäväksi jää, miten näkösuoja noihin tehdään. Kuten kuvasta näkyy, lasit puuttuvat eli vaihtoehtoina olisi tietysti valita esimerkiksi maitolasia tai vaikkapa pullonpohjalasia. Tällaiset "sumennetut" lasit eivät kuitenkaan ole kovin vanhaa perua. Täytyy miettiä, mitä eri vaihtoehtoja on tarjolla.

 
Meillä kävi tuuri ja löysimme kaksi muuta tarvittavaa ovea samasta sarjasta, toiseen vain täytyy vaihtaa kätisyys. Vanhat ovenkahvatkin olivat tallella. Ovissa on jonkin verran kunnostettavaa, mutta viat ovat taklattavissa, joten uskalsimme hankkia ovet. Mielenkiintoista nähdä, miltä ne näyttävät kunnostettuina!


Tuovi


2 kommenttia:

  1. Fina! Om jag minns rätt hade min mormor och morfar just en sådan dörr till sitt badrum, men för tillfället kan jag inte minnas om de hade vanligt glas eller det där maitolasi. Nertill hade de i alla fall något slags tyg/liten gardin.

    VastaaPoista
  2. Det var överraskande att dörren kan ha varit en badrumsdörr på riktigt. Det må hända att vi väljer gardinen också...

    Tuovi

    VastaaPoista