sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Uusi vuosi, uudet kuuset

Pian on uusi vuosi edessä ja listoillamme on taas uuusia piha- ja rakennustöitä. Ensimmäisenä tulee ajankohtaiseksi vanhan kuusiaidan kaataminen ja todennäköisesti kaadamme samalla myös etupihalla olevat huonokuntoiset, vanhat kuuset.

Kuusien kaatoa on harkittu pitkään ja viime aikojen myrskyt ja kuusien huononeva kunto helpottivat päätöksentekoa. Kuusiaita päätynee hakkeeksi ja vanhat pihakuuset sahautamme laudaksi. Aiemmin laaditussa puutarhasuunnitelmassa on vanhan aidan tilalle tulossa uusi rivi kuusia ja tällä kertaa ne ulottuvat miltei koko talon takasuoralle, jolloin takapihasta tulee suojaisa alue. Kuusiaitaa täytyy jatkossa hoitaa säännöllisesti ja tavoitteena on matala ja tuuhea aita. Etupihan kuusten tilalle on puolestaan tulossa lehmuksia, jotka täydentävät vanhojen lehmusten rivistöt.

Pihatöiden lisäksi luvassa on uudisrakentamista kun ryhdymme rakennuttamaan uutta pientä asuinrakennusta pihapiiriin. Parhaillaan kommentoimme detaljisuunnitelmia arkkitehdille. Ensi vuoden osalta työt alkavat alkutalvesta hirsirungon veistolla, jonka jälkeen keväällä ovat vuorossa rakennuspaikan perustustyöt ja loppukesästä hirsirungon pystytys. Tavoitteena olisi saada vesikatto valmiiksi ennen ensi talvea, jolloin sisätöitä voisi jatkaa talvella. Aiemminkin rakennus saa toki valmistua, jos on valmistuakseen.

Tässä vaiheessa emme ole suunnitelleet enempää töitä ensi vuodelle, koska uudisrakennus työllistää kuitenkin paljon. On kuitenkin todennäköistä, että innostumme kuitenkin kevään koitettua puuhailemaan taas kaikenlaista. Ja maalausta ja ikkunakorjausta on varmasti luvassa kuten jokaisena vuonna tähänkin saakka.

Iloa työ- ja vapaapäiviin vuodelle 2015!

Tuovi

6 kommenttia:

 1. Hei, kiva kuulla suunnitelmistanne ja hyvää uuttä vuotta sinne koko perheelle! Pihapuiden sahaus laudoiksi voi olla joskus ongelmallista, sillä niihin on saatettu vuosien saatossa nakutella naula jos toinenkin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos :-)

   Pihapuista voi tosiaan löytyä kaikenlaista - nauloja, rautalankoja, lammas-aitaverkkoa... Käymme puut aina ennakkoon läpi ennen kaatamista (kaatokorkeudelta) ja myös sahalle laittoa (koko pituudelta kun makaavat maassa). Sahurikin muistaa aina muistuttaa asiasta, koska naulat voivat katkaista sahan terän. Silti kerran on mennyt moottorisahan ketju poikki pihavaahteraa kaataessa.

   Poista
 2. Oletteko yöpyneet kamarilla? Onko se ihan käytössä silloin kun olette siellä? Suunnitelmat kuulostavat hyviltä. Uskon että toteutus kuusiaidan kohdalla lisää turvallisuutta. Teillä on ihana paikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme yöpyneet talon vanhassa päädyssä, tarkalleen ottaen valkeassa kamarissa eli emännän kamarissa :-)

   Kuusiaita on sen verran tiheä, etteivät kuuset juuri pääse kaatumaan maahan saakka ilman, että ne jäisivät aina jumiin viereisiin kuusiin. Parempi niin tässä vaiheessa kun noita talvimyrskyjäkin on.

   Tuovi

   Poista
 3. Uusi lukija ilmoittautuu, onpas mielenkiintoinen projekti teillä! Pitää jonain päivänä oikein kahlata jutut läpi, katsoin jo nuo vanhat valokuvat kun ne aina kovin kiinnostavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi tervetuloa lukijaksi ja terveiset myös sinne hienoon, vanhaan kansakouluun :-)

   Tuovi

   Poista