sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Kaksi aikaa


Saimme talomme entiseltä omistajalta kolme vanhaa valokuvaa pihapiiristä, joita meillä ei ole aiemmin ollut. Kävimme tänään mittaamassa päärakennuksen tarkkojen pohja- ja leikkauspiirustusten laatimista varten ja samalla innostuimme ottamaan kuvat samoista paikoista, joista vanhat kuvat on aikanaan otettu.

Yllättävää kyllä, aika vähän on muuttunut päärakennuksen ja aittojen ohi kulkevan tien varrella. Talon katemateriaali on vaihtunut tiileksi, ikkunanpokat valkeiksi ja talon edustalla on ennen ollut pyöreä nurmikenttä, jonka ympäri on voinut ajaa hiekkatietä pitkin. Täytyykin tiedottaa puutarhasuunnittelijalle tästä uudesta tiedosta.


Talon ohi kulkevan tien varrella on ennen ollut puuaita ja osa puustoa on hävinnyt varmaan vanhuuttaan pois. Tie on tietysti ollut soratie ja näyttää kelirikon aikaan varsin hankalalta kuljettavalta. Nykyinen päällystetty tie on levennetty aittojen sekä pihan suuntaan ja kulkee nyt vähän turhan lähellä aittoja.


Navetassa on tapahtunut muutoksia: vintille vievä silta on purettu, samoin kattoikkunat. Vesikate on vaihtunut aaltopelliksi. Vintin ovetkin taitavat olla toiset kuin ennen ja monet ikkunat ovat kadonneet. Navetassa riittää korjattavaa!


8 kommenttia:

 1. Löysinpä sattumalta tänne blogiisi, voi kun teillä on hieno ja mielenkiintoinen projekti meneillään! :)

  VastaaPoista
 2. Nämä vanhat kuvat ovat kyllä uskomaton aarreaitta! Kukaan ei enää muista tätäkään aikaa, mutta kuvat onneksi ovat jääneet kertomaan omaa tarinaansa. Mahtavasti erottuvat tuossa vanhassa värityksessä ikkunapielien koristeet! Puu keskellä paraatipihaa on myös kiva idea, varsinkin tuollainen pikkupuu.

  VastaaPoista
 3. Vanhat kuvat ovat kieltämättä korvaamattoman arvokkaita. Meidän harmiksemme niitä on tähän mennessä löytynyt aika vähän. Ehkäpä jonkun perhepiirissä tai lähisuvussa piti olla aikoinaan valokuvausta harrastava, jotta kuvia karttui enemmän. Mutta hienoa, että tämänkin verran on kuvia olemassa!

  VastaaPoista
 4. Kiva kun löysin blogisi. Liityin heti lukijaksi :) Hassua, etten ole käynyt täällä aiemmin, vaikka kovasti olen mukamas etsinyt oman blogini tapaisia blogeja. Onnea Parhaasta Vintageblogista! Olet sen varmasti ansainnut :) Nyt rupean sitten innolla tutkimaan edellisiä päivityksiäsi...

  VastaaPoista
 5. Hei ehdottomasti tuo pyöreä nurmialue tuohon talon eteen, kaunis ja käytännöllinen yhtä aikaa!!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Niina kannustuksesta! Blogia on hauska pitää ja kiva kuulla, että siitä on iloa lukijoillekin. Kävin tutustumassa myös sinun blogiisi, tosi mielenkiintoista! Täytyy oikein ajan kanssa ryhtyä lukemaan sitä.

  Kiitos myös Minna pihakommentistasi. Pyöreä nurmikkoalue olisi varmasti tyylikäs palauttaa talon eteen. Meillä on pihasuunnitelma parhaillaan työn alla, joten ehtii vielä mukaan :-)

  VastaaPoista
 7. Heippa! Tutun näköistä seutua; perheelläni on ollut mökki koko elinikäni tuolla seudulla. Viikoittain ajelen talonne ohi ja tiirailen mielenkiinnolla onko tullut jotain uutta :) Ihanaa kun annatte vanhalle arvoa! Ja onnea blogitittelistä!
  Ps. haikeana muistelen hanhia ja lampaita joita pihapiirissänne joskus eleli, ne oli pienelle tytölle suuria asioita :)

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoista! Pysähdy ihmeessä joku kerta, kun näet meidät pihamaalla. Olisi kiinnostava kuulla menneistä ajoista. Hanhista en ole vielä aiemmin kuullutkaan...

  VastaaPoista