keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Salin varastoista


Olemme pitäneet salissa vanhojen tavaroiden varastoa - kaikenlaista pientä, pölyistä ja kaunista, jota on löytynyt kirppareilta ja vintiltä. Ajatuksena on, että nämä saisivat joskus kunniapaikan jostain hyllyn kulmalta.

Vanhat tavarat erottaa uusista ehkä eniten käsityön kaunis ja koristeellinen jälki. Toki nykyäänkin osataan, mutta työn jälki on paljon pelkistetympää. Tuntuu siltä, että hyvin pieniinkin yksityiskohtiin maltettiin ennen käyttää paljon aikaa.

Olemme ajatelleet tehdä konttorihuoneesta kirjaston, joten vanha maapallo ehkä sopisi sinne? Siihen kuuluu myös kynttilänjalka, jolla ilmeisesti on aikoinaan havainnollistettu auringosta tulevaa valoa ja vuorokauden vaihtumista.


Ostin pari vuotta sitten pienen, valkean kulmakaapin, joka on entisöity joskus hieman omintakeisella tekniikalla. Kaappi on Ruotsista peräisin ja 1800-luvulta. Sekin lepäilee nyt salissa ja odottaa käyttöä. Kaapin oven sisäpuolelle on merkattu vuosiluku, jolloin kaappi on maalattu. Liekö se myös valmistusvuosi?


Seuraavassa kirjoituksessani palaan taas työmaalle: piikainkamari on nyt kengitetty saunatilojen aiheuttamien kosteusvaurioiden jäljiltä. Kamari on tähän mennessä vaatinut paljon korjausta ja vasta ollaan ehkä puolivälissä - opetus on, että ei saunaa vanhaan hirsitaloon. Pihasaunat kunniaan!

5 kommenttia:

 1. ihania aarteita sinulla..minullakin täällä muutama esillä ja piilossa :)

  VastaaPoista
 2. Näitä tavaroita aina kummasti kertyy vuosien varrella, vaikka yrittää olla keräilemättä :-)

  VastaaPoista
 3. Hei,

  olisitko ystävällinen, ja ottaisit minuun yhteyttä sähköpostitse mahdollisimman pikaisesti.
  Osoitteeni on veera.almila@indiedays.com

  VastaaPoista
 4. Meillä rakennettiin sauna hirsitaloon ns. kelluvaksi rakenteeksi, eli vesivanerirunko joka on talon rakenteista kämmenen leveydeltä erillään, mahdollisen kosteusvaurion sattuessa tuuletus siis on olemassa ja hirret eivät kastu/pääsevät kuivumaan. Hirsitaloonkin voi tehdä saunan, mutta tarkkana pitää olla!

  VastaaPoista
 5. Ammattilaiset suosittelevat, että ensisijaisesti sauna rakennettaisiin erilliseen piharakennukseen. Tämähän koskee ohjeena myös uusia taloja, saunan aiheuttama kosteusmäärä on vaan niin suuri.

  VastaaPoista