sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Valmista tuli tallin kulmalla


Palaan vielä hetkeksi hirsitallimme korjausoperaatioon, joka oli tämän kesän (nyt on vielä niin kesäistä, että ilmaus sallittakoon) pääprojekti. Aluksi tuntui, että nopeastihan tuon kulman korjaa, mutta kyllä aikaa taas kului odotettua enemmän. Valmista kuitenkin tuli viimeinkin.


Alimpien hirsien laittaminen paikoilleen tuntui ensi alkuun vaikealta. Perustuskivien pinta oli muhkurainen ja hirttä piti sovittaa siihen sekä samalla yläpuolella olevaan hirteen.Tätä työtä tehtiin mittaamalla korkeus muutaman sentin välein ja veistämällä hirttä sen mukaan. Sitten tunkkasimme rakennusta ylös niin paljon, että hirsi melkein mahtui paikoilleen. Tässä vaiheessa näki, mistä kohtaa otti vielä kiinni - näitä kohtia veistettiin lisää. Lopulta hirsi sujahti paikoilleen.

Lopuksi kiinnitimme seinään jäävät följarit ja poistimme väliaikaiset tuet. Ja nurkkaan nurkkalaudat paikoilleen. Laudat olivat aika leveitä ja löysimme sopivaa materiaalia jälleen kerran Puufoorumin kautta.


Kuten kuvista näkyy, ei tässä vielä kaikki. Tallissa riittää korjaamista. Käytännössä rakennus täytyy kiertää vähitellen ympäri kengittämällä. Yllä olevassa kuvassa näkyvät seinät on lisäksi tarkoitus suojata lähitulevaisuudessa pystyrimalaudoituksella. Nyt korjattu nurkka oli kuitenkin kiireellisin osuus, joten suhtaudumme tulevaisuuteen valoisasti!


2 kommenttia:

  1. Oikein ryhdikkäältä näyttää entisöity kulma. Lopputulos ratkaisee, vaikka aikaa menisi. Nyt tallissa on ehjä nurkka ensi talven lunta ja tuulta vastaan. Ryhdikkäältä näyttää koko komea tallirakennus. Nyt olisi lupa hetki tuntea työn iloa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, valmistuneesta työstä toki iloitsee aina - keskeneräisiä projekteja kun tontillamme riittää :-)

    VastaaPoista