maanantai 20. elokuuta 2012

Lehtikuusta!

Sahautimme lautaa ja lankkua Tapaninpäivän myrskyssä kaatuneesta vanhasta lehtikuusesta paikallisella sahalla. Nyt sitten pitäisi keksiä käyttöä laudoille! Ajattelimme tehdä niistä ainakin ulkorapun kuistille, koska lehtikuusi kestää hyvin kosteutta pihkaisuutensa vuoksi. Laudoissa on oikeita "pihkataskuja", kuten sahanomistaja niitä nimitti. Siellä täällä on isojakin koloja täynnä pihkaa. En ole ennen tuollaista nähnyt laudoissa.
Kesälomat onkin nyt pidetty ja loman aikana pääsimme viimeinkin nukkumaan talon vanhaan päätyyn, valkeaan kamariin! Ensimmäisen yön jälkeen nukutti jo ihan hyvin. Talo on yllättävän hiljainen ja sisäilma raikasta.

Valkean kamarin lattia on nyt maalattu ensimmäiseen kertaan ja pinkopahvitus jatkuu vihreässä kamarissa. Myös vuorilaudoitusta on aloitettu konttorin ulkoseinässä ja vanhojen sisäpaneelien asennus takaisin paikoilleen kuistin sisällä. Palaan näihin töihin seuraavissa kirjoituksissani. Aurinkoista elokuuta!

4 kommenttia:

 1. "Sahautimme lautaa ja lankkua Tapaninpäivän myrskyssä kaatuneesta vanhasta lehtikuusesta"
  Komeaa lankkua, mutta tuulenkaatamasta ei ole kuin polttopuuksi.
  Puunsyyt katkeaa pituussuunnassa ja murtumislujuus on mennyttä.
  Muuten lehtikuusi on hyvä valinta ulkorakentamiseen. Terassit, laiturin kannet yms., mutta samoin toimii myös lähes kaikki lehtipuut.
  Tuulenkaatamasta tulee kyllä siistin näköinen, mutta talven jälkeen on joka lauta vähintään halki ellei poikki. Onnea yritykselle.
  T:Timpuri

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä! Puu kaatui kokonaisena juurineen eikä katkennut mistään - eli juuret pettivät tässä tapauksessa. Mutta katsotaan ensi keväänä, miltä tilanne näyttää.

  VastaaPoista
 3. Kävin katselemassa näitä vanhoja kirjoituksia. Lehtikuusilaudat ovat edelleen hyvässä kuosissa, ryhdymme rakentamaan niistä kuistinrappua. Varmaankin puun kaatuminen oli sen verran lempeä, etteivät puunsyyt katkenneet.

  t. Tuovi

  VastaaPoista