sunnuntai 11. elokuuta 2019

Rappu sai uuden värinLomat on nyt pidetty ja arki alkoi taas! Heinäkuu sujui mukavasti maalla raksaprojektien, lepäilyn ja maakuntamatkailun parissa. Tunnustan tehneeni itselleni työlistan lomalle, johon mahtui lähinnä pihatöitä ja maalaushommia. Osa tuli tehtyä ja osa ei, mutta jääpähän tehtävää syksyynkin.

Viimeisenä päivänä ennen kaupunkiin paluuta tein vielä ryhtiliikkeen ja tervasin väentuvan kuistin Roslagin mahongilla, Uulan Kastanja-sävyllä. Roslagin mahonki koostuu keitetystä pellavaöljystä ja tervasta. Valittavana on monenlaista sävyä ja puun syyt jäävät kauniisti näkyviin käsittelyn jälkeen.

Suorassa auringonpaisteessa ei pitäisi maalata mitään, mutta nyt kävi armo oikeudesta, koska auringotonta päivää ei juuri tällä lomalla ollut ja kuisti ei ole käytännössä koskaan varjon puolella. Pesin aiemmin kuistin Vennyn avustuksella ja käsittelimme sen myös Uulan homeenestoaineella.

Tervausoperaatio pois lähtiessä oli aika kätevä, koska kuisti sai jäädä rauhassa kuivumaan. Pakkasimme ennen operaatiota tavarat autoon ja kannustin muun perheen leikkimään pihalle tervauksen ajaksi. Roslagin mahongilla käsittely on vaivatonta: aine levittyi kevyesti isolla pensselillä ja lähinnä piti vain katsoa, ettei valumajälkiä tai roiskeita tule vääriin paikkoihin. Maalasin kahteen kertaan "märkää märälle" -periaatteella. Huoltomaalauksia voi sitten tehdä tulevina kesinä tarpeen mukaan.

Reipasta elokuuta!

Tuovi

2 kommenttia:

  1. Kyllä olette olleet ahkeria. Mutta tekemällä se edistyykin. Tulee tosi ihana.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, väri aina kieltämättä piristää!

    Tuovi

    VastaaPoista