lauantai 12. maaliskuuta 2016

Lisää purua!Kuljetin uuden väentuvan pukuhuoneen eristeeksi kolme peräkärryllistä sahanpurun ja kutteripurun sekoitusta. Täyttö jäi vielä vajaaksi, mutta riittää tässä vaiheessa, kun sähkövedotkin ovat vielä tekemättä. Myöhemmin keväällä tilaan vielä lavallisen samaa tavaraa, jolloin saan tuon huoneen ja tuvan alapohjan täytettyä kokonaan. Yläpohjaa varten pitää aikanaan etsiä sopiva puhallusauto hoitamaan sen homman.
Sahan- ja kutteripurun sekoitusta löytyi valmiina Arolan Höyläämöltä. Sellaisen huomion tein, että kaikkina kolmena hakupäivänä sekoitus oli hieman erilaatuista: ensimmäisenä päivänä purusiilossa oli lähes puhdasta kutteripurua, toisella kerralla sahanpuru oli hyvin hienoa, mutta kolmannella hakukerralla sekoitus oli täydellistä ja rakenne täsmälleen oikea. Myös eri osissa siiloa oli rakenteeltaan erilaista materiaalia. Tämä täytyy ottaa huomioon kuormausvaiheessa kokonaista lavallista haettaessa. Sekoitussuhteen tunsi myös säkkejä kantaessa. Purua enemmän sisältävä säkki painaa huomattavasti enemmän kuin puhdas kutteripuru. Yhden huoneen eristesatsi maksoi 40 euroa (euro per 200 litran säkki). Melko edullista.

Edellisen postaukseni jälkeen keskustelimme erään lukijan kanssa alapohjan paperoinnista. Hänen mukaansa alimmaiseksi tulisi laittaa tummaa tervapaperia, joka mm. kestää kosteutta ja tuulta paremmin. Itse käytin aluslaudoituksen päällä pienen harkinnan jälkeen Ekovillan X5 -ilmansulkupaperia. Kysyin asiaa suoraan valmistajalta, ja Ekovillan tuotevastaava varmisti, että sitä voi käyttää jatkuvalämmitteisessä rakennuksessa myös alapohjan lämmöneristeen ulkopuolella eli purujen alla.
Ainut periaatteellinen miinuspuoli paperissa on, että lujuuden varmistamiseksi siinä on käytetty hyvin ohutta muovista, mutta harvaa verkkoa arkkien välissä. Tämä ei vaikuta kuitenkaan sen vesihöyrynläpäisykykyyn, joka on itse asiassa parempi kuin perinteisemmällä tervapaperilla.

Seuraavaksi olisi tarkoitus hakea työmaalle väentuvan sisäkattolautoja, joiden kiinnittäminen aloitetaan todennäköisesti pääsiäisenä. Myös märkätilojen yläpohjien rakentaminen aloitetaan kevään aikana.

Ville

Huom! Myöhemmin kävi ilmi, että Ekovillan kyseinen paperi sisältääkin muovikalvon. Tästä lisää Muovia ilmansulkupaperissa -postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti