keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Sinivalkea vieraskuistiVieraskuistin maalausurakka on edennyt: maalasin listoja Gysingen valkealla pellavaöljymaalilla ja aloitin myös toista sinistä maalauskertaa, tällä kertaa selvästi tummemmalla sinisellä. En osaa sanoa, montako prosenttia ultramariininsinistä tässä värissä nyt on - hujautin sitä pari kertaa reilusti valkean sekaan ja kävin aina välillä kokeilemassa seinään vanhan maalin rinnalle. Lopulta pääsin sopivaan sävyyn. Vanha vaalea sävykin on kaunis, mutta jotenkin kaipasimme hieman reippaampaa väriä.


Uskon, että toinen kerros sinistä riittää siistiin lopputulokseen. Valkeat listat täytyy sen sijaan maalata vielä toiseen kertaan. Alla olevasta kuvasta näkyy, että ensimmäisen valkean kierroksen jäljiltä alta kuultaa vielä melko paljon vanha maali ja toisaalta uusissa listoissa puun väri.

Karmit ja ikkunapenkit jätin tietoisesti vielä maalaamatta, laitamme kuistin ikkunat kunnostettaviksi ehkä ensi kesänä ja samalla sitten pitää maalata karmit pokien poissaolon aikana.


Samalla kun maalasin kuistia, minulla oli talon sisällä kuivamassa myös maalattuja ikkunanpokia. Kuistilla ilmeisesti ilma vaihtuu sen verran hyvin, että siellä maali oli vuorokauden jälkeen riittävän kuivaa uudelleen maalausta varten. Ikkunat sen sijaan eivät sisällä olleet kuivuneet samassa ajassa juuri lainkaan.

Usein kuulee sanottavan, että pellavaöljymaalilla ei voi maalata kun se kuivuu niin hitaasti. Haluaisin vastustaa tätä näkemystä: pitää vain maalata riittävän ohuesti (eli hyväksyä 2-3 maalauskertaa) ja valita hyvä maalauskeli. En tiedä muutenkaan, mistä moinen kiire maalaustöissä tulee? Ja toinen asia on, kuinka peittävää maalista haluaa. On ihan hauskaa jättää pinta hieman läpikuultavaksi, se tuo elävyyttä lopputulokseen. Kolmeen kertaan maalattu on täysin peittävä ja välillä antaa hieman muovisen vaikutelman.


Sillä aikaa kun maalailin kuistin sisällä, jatkuivat ulkopuolella räystäiden viimeistely ja tippalistojen asennukset, jotka Ville saikin valmiiksi. Vielä puuttuu muutama koristelistan asennus ikkunoiden ympäriltä - eiköhän ne kesän kuluessa saada paikoilleen.

Tuovi

4 kommenttia:

 1. Samaa mieltä pellavaöljystä. Ainakin minulla on sen verran muutakin puuhaa, että seuraavan kerroksen ehtii vetäistä joka tapauksessa vasta seuraavana vuonna ;-D Eiköhän monilla muilla ole sama tilanne. Kyllä yksikin kerta jo puuta suojaa.
  Kuistinne on upea ja hienon värinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, minäkin usein maalaan hitaalla tahdilla uusia kerroksia :-)

   Tuovi

   Poista
 2. Ymmärtääkseni pellavaöljymaali kaipaa auringonvaloa kuivuakseen, siksi sisällä kuivuu huonosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, valoa ja hyvää ilmanvaihtoa - sen sijaan suoraa auringonpaistetta ei saisi olla.

   Tuovi

   Poista