torstai 19. kesäkuuta 2014

Vaaleansininen vieraskuisti


Kerron välillä toisen kuistin eli vieraskuistin töistä. Tämä kuisti on ollut pitkä projekti ja nyt ollaan seinien maalausvaiheessa. Mietimme pitkään sopivaa väriä ja valitsimme vanhimman seinistä löytyneen vaaleansinisen sävyn. Kävimme Antiikkiverstaassa vertailemassa seinästä otettua näytettä Gysingen maaleihin ja päädyimme 40 prosenttiseen ultramariininsiniseen: 4 osaa sinistä, 6 osaa valkeaa pellavaöljymaalia. Nyt kun on maalattu pieni pätkä seinää, vaikuttaa siltä, että maali voisi olla vähän tummempaa (kuvissa näkyvä hallitseva turkoosi sävy on myöhempiä kerroksia eli ei se sävy, johon pyrimme). Aiomme toisella maalauskerralla lisätä 5 prosenttia sinistä väriä.


Jätimme seinään muistoksi joitakin vanhoja pinkopahvinauloja ja suojasin niiden kannat Rostexilla, ettei ruoste tule uuden maalipinnan läpi. Löimme paneelit ja listat paikoilleen leikatuilla nauloilla ja tein niille saman suojauksen. Toki sisätiloissa kosteuden määrä ei ole sama kuin ulkona, mutta parempi vara kuin vahinko.

Suurin osa vanhoista koristelistoista oli tallella ja käytimme niitä. Joitakin puuttui ja niiden tilalle teetimme vastaavat listat Helsingin Erikoishöyläyksessä, jolla on kätevä rahtipalvelu suoraan rakennuspaikalle. Yllä olevassa kuvassa oleva kulmalista on vakiomallistoa, jota sai suoraan varastosta. Se sopi hyvin takakulmiin, joissa paneeliseinä ja hirsiseinä kohtaavat. Käytimme sitä myös holkkalistaksi eli katon rajaan. Katon rajassa ja kulmissa oli aiemmin hyvin karkeatekoiset listat, jotka oli jätetty pinkopahvin ja tapetin alle. Niitä ei kuitenkaan voinut käyttää enää, koska emme aio tapetoida kuistia.Takapihan raivauksen jäljiltä vanhat kukat ovat innostuneet taas kasvamaan: erityisen runsaana kukkii parhaillaan Siperiankurjenmiekka.

Valoisaa juhannusta - sateesta huolimatta!

Tuovi

4 kommenttia:

 1. Kylläpä on kaunis kuisti ja hienot ikkunat siinä. Kivoja nuo vanhat värit, samantyyppistä sinistä on ollut paljon minun talossani, jalkalistoissa ja ikkunankarmeissa sisäpuolella esimerkiksi.
  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaalean sininen ja myös vaalean vihreä ovat meillä yleisiä värejä sisätiloissa, aika hempeitä sävyjä kaiken kaikkiaan. Kaikki vanhan puolen sisäovet ovat esimerkiksi olleet vaalean vihreitä jossain vaiheessa, vanhimpana värinä on vaalea harmaa ja tuorein väri on valkea.

   Poista
 2. Kaunis kukka ja kaunis kuisti,Hyvää Juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talomme takapiha on ollut viime ajat melkoista viidakkoa, mutta nyt olemme alkaneet raivata sitä ja leikata ruohikkoa: koko ajan nousee uusia vanhoja kukkia esiin. Tänä keväänä esimerkiksi paljastui oikein säännönmukainen narsissipenkki, jota ei aiemmin ole näkynyt.

   Juhannus oli Varsinais-Suomessa tosi kylmä ja sateinen, toivottavasti hieman säät paranevat!

   Tuovi

   Poista