lauantai 8. helmikuuta 2014

Puutarha paperilla


Tässä se viimeinkin on, puutarhasuunnitelma! Sen piirsi meille arkkitehti Viri Teppo-Pärnä ja nyt sitten puutuu enää toteutus. Piha-aluetta on paljon, joten etenemme varmasti vähän kerrallaan.


Suunnitelma lähti liikkeelle päärakennuksen tyylistä, Varsinais-Suomen pihoille tyypillisistä kasveista ja piirteistä sekä niistä tiedoista, joita vanhasta pihasta on jäljellä. Esitimme myös listan toiveita ja etsin netistä kuvia, joissa oli toivomaamme tunnelmaa. Suunnitelmassa näkyy myös uudisrakennus, jonka suunnittelu alkaa tänä keväänä.


Suunnitelman isoja linjoja ovat lehmusrivien palauttaminen istuttamalla puuttuvia puita, hiekkakäytävien palauttaminen, vanhan piha-aidan rakentaminen uudelleen ja hedelmä- ja kasvitarhan istuttaminen jälleen talon taakse, jossa se ennenkin on ollut.

Talon pohjoispuolella olevan kuusiaidan kaadamme ja istutamme uudelleen. Se on ainut tapa saada riukuuntunut aita jälleen normaalikuosiin. Kuusiaita on perinteinen Varsinais-Suomen pihoilla.


Pihakeinun paikkakin selvisi ja huvimaja on luvassa! Pihaportit ovat odottamassa tallin vintillä, vain portinpylväät puuttuvat. Pihasta on tehty myös piirros laajemmalta alueelta, jossa näkyvät aitat ja tuleva saunanpaikka. Kerron siitä seuraavassa kirjoituksessani.

11 kommenttia:

 1. Ihania suunnitelmia ja kauniit ovat piirrokset, pihasta tulee varmasti hurmaava ja tuo huvimaja on piste i:n päällä<3

  VastaaPoista
 2. Näyttää todella ihanalle ja perinteiselle. Ja jo nuo piirustukset itsessään ovat todella kauniit!

  VastaaPoista
 3. Kiitos, suunnitelma helpottaa käytännön töihin tarttumista. Varmaankin puista aloitetaan kun niiden kasvaminen kestää niin kauan :-)

  VastaaPoista
 4. Oikein hyvältä näyttää jo paperilla. Yksityiskohdista aloittaminen on turvallista, kun silmien edessä on kuva tulevasta kokonaisuudesta. Portti pääsee siis takaisin "palvelukseen" ja huvimaja sekä keinu; suorastaan täydellinen piha suurine puineen!

  VastaaPoista
 5. Hei Tuovi, blogissani on sinulle kehuja ja haaste :)

  VastaaPoista
 6. Iso kiitos! Tartun pian haasteeseen!

  VastaaPoista
 7. Aivan upea suunnitelma! Tulee kaunis ja talon arvoinen.

  Huvilalla ollaan ihan samoissa puuhissa, vähän pienemmässä mittakaavassa. Vielä kun saisi blogiin jotain ähellettyä.

  VastaaPoista
 8. Hienot suunnitelma, jotta voi raa'asti puuhailla :D Ihana! Oi että, lehmusrivit ja kaikki. Tässä yhdistyy kyllä niin kaksi minun suurinta intohimoani, vanhat rakennukset ja puutarhat. Seuraan tätä niin mielenkiinnolla!

  VastaaPoista
 9. Tuovi, upea blogi :D
  En mä yhtään tajunnut, että projektinne on näin mittava!

  VastaaPoista
 10. Kiitos jälleen kannustavista kommenteista! Ajattelin ensin, että onko puutarhasuunnitelman teko liioittelua, mutta nyt se tuntuu ihan järkevältä: voi ryhtyä vähitellen tekemään pieniä osia valmiiksi.

  VastaaPoista