maanantai 24. helmikuuta 2014

Pihasuunnitelmia tallin ja joen edustalle


Ajattelin jakaa vielä muutaman kuvan puutarhasuunnitelmistamme. Päärakennuksen lähiympäristö on suunniteltu tarkemmin ja se näkyi aiemmassa kirjoituksessani. Tässä yllä näkyy tallin lähiympäristö, johon on piiretty enemmän nurmikenttää ja niittoaluetta. Tallin kulman kohdalla on yksityistien risteys, joka aiheuttaa meille päänvaivaa: autot ajavat läheltä tallia ja tie tuntuu levenevän koko ajan rakennusta kohti. Suunnitelmassa tuohon kohtaan on istutettu puu tai pensas. Se tuntuukin ihan hyvältä ajatukselta.Tässä näkyy puutarhasuunnitelma kokonaisena, myös pihan läpi kulkevan kylätien alapuolinen osuus, jossa sijaitsevat vanhat aitat ja navetta. Siellä on aikoinaan ollut myös maakellari ja savusauna. Molemmista on vielä kiviraunioita jäljellä. Tontti rajautuu alaosastaan jokeen.


Tutkimme suunnittelijan kanssa joenranta-aluetta ja siellä kasvaa monenlaista perinteistä niittykasvia. Mielenkiintoista tuossa niittyalueessa on, että se ei pusikoidu itsestään vaan pysyy avoimena heinikkona, vaikka emme ole tehneet sille mitään. On mukavaa säilyttää avoin näkymä joelle ja sen takana oleville pelloille. Jokea olisi hyvä myös käyttää joskus uimiseen, joka olisi mahdollista ruoppausoperaation jälkeen. Naapurit ovat kertoneet, että joessa on aiemmin ollut uimapaikkoja ja kuulemma rapujakin sieltä kalastetaan.

4 kommenttia:

 1. Vaikuttaa hienolta! Mietin itse juuri puutarhan pohjapiirrosta täällä Nurmossa. Meillä on samoja elementtejä, joskin pienempi piha. Talomme päädystä menee myös pihatie ja tontti päättyy joenrantaan. Pihatie on aikoinaan kulkenut tilan läpi, mutta tien toiselle puolelle rakennettu "syytinkitupa" on lohkaistu omaksi talokseen kymmenkunta vuotta sitten. Niinpä meillä on heti pihatien toisella puolella naapurit. Iloa puutarharupeamaan!

  VastaaPoista
 2. Pihan läpi kulkevat kylätiet ovat toisaalta hauskoja, mutta jos liikennettä on vähänkin enemmän niin välillä rasittavia. Meillä menee juuri tie keskeltä pihaa ja välillä autot oikein kiihdyttelevät siinä päällystetyn tien alkaessa. Olen harkinnut, että pyytäisin kunnalta alempaa nopeusrajoitusta pihan kohdalle.

  VastaaPoista
 3. olipas mukava eksyä tänne blogiisi-itsekkin vanhanTalon asuttajana jääninnolla seuraamaan...lisäksi tuli mieleeni vinkata serkkuni konservointi yrityksestä mestarin puolikas....hän tekee saviirappausta ja kaikkea vanhojen talojen kunnostusta...niin kantsii vilkasta sen sivuja ...entiiä sopisko savirappaus tuohon navettaan???... ihana työLaitos teillä!!!

  VastaaPoista
 4. Hei Milla! Kävin ihailemassa blogiasi ja hauskoja eläinpipoja! Tutkailin myös serkkusi yrityksen sivuja, mielenkiintoista! Hienoa, että näitä entisöintialan yrityksiä syntyy koko ajan lisää.

  VastaaPoista