perjantai 22. helmikuuta 2013

Sekalaista seurakuntaa

Flunssaa parannellessa korjaustyöt eivät etene, mutta tutkin vanhoja valokuva-arkistojani ja poimin sieltä joitakin otoksia, jotka herättivät hauskoja muistoja.


Pärekattoa naulattiin talkoilla ja kovassa helteessä. Perehdytys käynnissä.Korjasin viime vuonna appivanhempien kesämökin vanhan savusaunan ikkunoita. Työ oli opettavainen: puukorjauksissa meni reilu tovi. Tässä on jo lasitus menossa.


Tallin lattialla olevan roskan alta paljastuu vanha ruudutettu lattia, jossa eivät hevosen kaviot luista.Yleisön toiveesta myös kuva valkeasta kamarista, jossa näkyy kerran maalattu lattia ja vanhaa tapettia. Puuttuvien ikkunalistojen alta näkyy kerros aiempaa vaaleanpunaista tapettia.Vettäkin satoi aina välillä viime kesänä. Sitä odotellessa!

13 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Sinun blogisi kannustaa omissa projekteissa :) Mukavaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 2. huh huh oikein pukkas itsellekin hiki, kun katsoin tuota katon tekemistä :D Ihana lattia ja tapetti !!!

  VastaaPoista
 3. Kaikenlaista hommaa riittää. Aivan upea tuo lattianne. Millä maalilla mahdoitte maalata sen? Meillä on se edessä ja nyt on mietinnät päällä.

  VastaaPoista
 4. Tapetti on niin hieno! Kesäkuvat sykähdyttävät jopa tuo sateinen ikkuna ;)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista! Kevättä onkin kiva odotella.

  Pilvi, maalasin kamarin lattian Gysingen pellavaöljymaalilla, valmiilla harmaasävyllä.

  VastaaPoista
 6. Jättefint!! Det var en tid sen jag kikade in på bloggen, och oj, vad mycket ni fått gjort! Var imponerad av listan över gjorda jobb i ditt tidigare inlägg.

  VastaaPoista
 7. Tackar... Ja, jag var faktiskt överraskad också över antalet jobb vi hunnit göra men visst har det gått flera år sedan vi köpte huset :-)

  VastaaPoista
 8. Siskosi kävi vierailulla ja kertoi blogistasi, voi kun en olekaan tänne aiemmin löytänyt! Mielenkiinnolla olen aiemmin kuunnellut mitä hän on talostanne kertonut... nyt piti kahlata kaikki juttusi läpi, mukavaa nähdä millainen paikka oikein onkaan. Tosi upea projekti teillä on siellä menossa, olette ottaneet valtavan ja haastavan homman itsellenne! Kunnioitettavan tarkasti teette vanhan tavan mukaan ja käytätte vanhat materiaalit hyödyksi, eipä voi muuta kun ihailla. Toivottavasti pääsen joskus käymään paikan päällä!

  Joko olette päättäneet mitä teette salin katolle, se maalaus näyttää todella upealta?

  VastaaPoista
 9. Kiitos - ikuisuusprojektihan tämä on :-) Onneksi työ on vaihtelevaa ja välillä syntyy jotain valmistakin.

  Salin kattomaalaus on hankala juttu, koska se on niin eri maailmaa kuin huoneen nykyiset tapetit. Tummien tapettien alta löytyy kerros vaaleaa jugendtapettia, joka on epäilemättä ollut kattomaalauksen aikaan näkyvillä. Meillähän ei kovin monessa huoneessa ole tapettia kunnolla säilynyt ja salissa se on parhaimmassa kunnossa.

  Vaihtoehtona on varmaankin ottaa vain pala kattomaalausta näkyviin ja mennä nykyisillä tummilla tapeteilla, tai sitten paljastaa koko maalaus ja laittaa uudet pinkopahvit ja tapetit nykyisen tumman tapetin päälle (siten, että vanhan tapetin saa halutessaan uudelleen esiin).

  Yksi puoli tummissa tapeteissa on myös, että ne tekevät salista vähän pimeän huoneen.

  VastaaPoista
 10. Hirveästihän te olette saaneet jo aikaan! Hiljaa hyvä tulee, ja onneksi te ette asu siellä remontin keskellä.

  Siinä sitä onkin miettimistä tuon huoneen kanssa... upealta näyttää kyllä tuo tumma tapettikin. Mutta entä jos ne kävisivätkin yhteen? Näin kuvista on tietysti vaikea tietää, jos ne riitelevätkin kovasti keskenään. Mutta aiotteko joka tapauksessa katolle tehdä jotain? Jos siihen pitää vaihtaa pahveja, niin siinähän sen sitten näkee josko maalaus kumminkin sopisi tapetteihin. Noin hienon maalauksen soisi olevan näkyvillä, kuten hienojen tapettienkin. Ehkäpä muulla sisustuksella saisi ne sopimaan paremmin yhteen.

  VastaaPoista
 11. Katon pinkopahvit ovat hyväkuntoiset eli sen takia ei tarvitse kattoa operoida. Varmaankin otamme maalauksen näkyviin, harmihan sitä olisi sinne piiloon jättää, on se siellä jo ehtinyt sen sata vuotta kuitenkin olla :-)

  VastaaPoista
 12. Sinulle olisi myös haaste blogissa, jos kiinnostaa :)

  VastaaPoista
 13. Kiitos haasteesta! Otan sen vastaan :-)

  VastaaPoista