keskiviikko 24. heinäkuuta 2024

Ikkunahaka, jota voi säätää



Välillä törmää yksinkertaisiin, mutta nerokkaisiin tuotteisiin, jotka helpottavat arkea. Erityisen paljon näitä löytyy vanhoista ja vanhan mallin mukaan tehdyistä tavaroista ja työkaluista, niin nytkin. Löysin nimittäin jokin aika sitten tällaiset säädettävät ikkunahaat. Ne on tehty rautalangasta, ja niiden avulla saa napakasti ikkunat auki kovemmallakin tuulella.

Laitan hakoja kaksi peri ikkuna, ylös ja alas. Haan pituutta pystyy säätämään melko paljon, ja säätämisen avulla saa myös kiinnitettyä ikkunan tiukasti paikoilleen, mikä on tärkeää tuulisella säällä. Väentuvassamme on kierrätysikkunat, joissa on valmiiksi yksi kiinteä myrskyhaka. Käytäntö on osoittanut, että tuulisella kelillä yksi haka ei riitä. Kiinteät haat myös aina lonksuvat jonkin verran ja vähitellen irrottavat itsensä tuulen voimasta. Mietimme ensin, lisätäänkö toinen haka, mutta nyt sille ei ole tarvetta.




Säädettäviä hakoja olen ostanut Rakennusperinteen Ystävien puodista Turussa. Niitä saa myös verkkokaupasta. Muualla en ole niihin vielä törmännytkään.

Sitten vain tuulettamaan!

Tuovi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti